BIST
10.004
-0,77%
DOLAR
35,9183
0,21%
EURO
36,8454
-1,00%
ALTIN
3.225,39
-0,09%
PETROL
76,37
0,93%
BITCOIN
3.542.965
-5,25%
Ara
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Enginar Çiçeği Dolması
Gelinim Mutfakta - Enginar Çiçeği Dolması
Gelinim Mutfakta programında gelinler, kaynanaların tadımı için Enginar Çiçeği Dolması tarifine yer verdiler. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Peki, Enginar Çiçeği Dolması nasıl yapılır, işte tarifi.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
16 Haziran 2024 09:30
GÜNCELLEME
16 Haziran 2024 09:56
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, Enginar Çiçeği Dolması'na yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti.
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık.
İşte Enginar Çiçeği Dolması Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Enginar Çiçeği Dolması...
Malzemeler:
6 adet enginar
2 su bardağı pirinç
Çeyrek demet dereotu
2 adet soğan
1 adet limon
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Pişirmek İçin:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Nasıl Yapacağız?
Enginarların yapraklarını ve dip kısmındaki tüyleri temizleyin.
Limonlu suyun içine koyarak kararmalarını önleyin.
Soğanları ince ince doğrayın ve yarım su bardağı zeytinyağı ile bir tavada kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün ve soğanlara ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
İnce doğranmış dereotunu, toz şekeri, tuzu, karabiberi ve tarçını ekleyin. Karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.
Bir su bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından harcı ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Hazırladığınız iç harcı enginarların ortasına doldurun.
Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin.
Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 su bardağı su ve yarım limonun suyunu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Enginar dolmalarını tencerede soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Mesafe Ne Kadar Olursa Olsun Gerçek Dostluklar Sürer!
Situationship Nedir? İşaretleri ve Çıkış Stratejileri Neler?
Değer Verdiğimiz Birinden En Kibar Şekilde Nasıl Ayrılabiliriz?
In-Yun: Hayatımıza Girenlerle Oluşan Enerjik Bağlantının Sırrı Ne?
Oksitosin vs. Vazopressin: Kadın ve Erkek Arasındaki Aşk Farkı Nedir?
Neden Hızlı Yaşlanıyoruz? Yaşlanmayı Durdurabilir miyiz?
Altın Oran Nedir? Altın Oran Hesaplama Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara