Gelinim Mutfakta - Enginar Çiçeği Dolması

Gelinim Mutfakta programında gelinler, kaynanaların tadımı için Enginar Çiçeği Dolması tarifine yer verdiler. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Peki, Enginar Çiçeği Dolması nasıl yapılır, işte tarifi.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
16 Haziran 2024 09:30
GÜNCELLEME
16 Haziran 2024 09:56
Gelinim Mutfakta - Enginar Çiçeği Dolması
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, Enginar Çiçeği Dolması'na yer verdiler.
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifini sizler için araştırdık. 
İşte Enginar Çiçeği Dolması Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Enginar Çiçeği Dolması...

Malzemeler:

  • 6 adet enginar
  • 2 su bardağı pirinç
  • Çeyrek demet dereotu
  • 2 adet soğan
  • 1 adet limon
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın

Pişirmek İçin:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Nasıl Yapacağız?

  1. Enginarların yapraklarını ve dip kısmındaki tüyleri temizleyin.
  2. Limonlu suyun içine koyarak kararmalarını önleyin.
  3. Soğanları ince ince doğrayın ve yarım su bardağı zeytinyağı ile bir tavada kavurun.
  4. Pirinci yıkayıp süzün ve soğanlara ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
  5. İnce doğranmış dereotunu, toz şekeri, tuzu, karabiberi ve tarçını ekleyin. Karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.
  6. Bir su bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından harcı ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  7. Hazırladığınız iç harcı enginarların ortasına doldurun.
  8. Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin.
  9. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 su bardağı su ve yarım limonun suyunu ekleyin.
  10. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika, enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  11. Enginar dolmalarını tencerede soğumaya bırakın.
  12. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.

      AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa