Antalya'da bir otelin mutfağında çalışan Hüseyin A. ile 17 yıllık eşi Ş.T. (33) geçen yıl ekim ayında anlaşmalı olarak boşanırken gizli kalan bir gerçek de ortaya çıktı.
Boşanmanın ardından, komşularının çocukları için DNA testi yaptırması yönündeki tavsiyesi üzerine Hüseyin A., avukatı aracılığıyla Antalya 13'üncü Aile Mahkemesi'ne başvurarak babalık davası açtı. Mahkeme, çocuklar E.A. (15), H.A. (12) ve E.A.'nın (9) DNA testlerinin yapılması için Antalya Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan inceleme talep etti.
Biyoloji ihtisas dairesi tarafından incelenen örneklerin sonuçları, geçen şubat ayında mahkemeye gönderildi.
Test sonuçları, Hüseyin A.'nın oğlu E.A.'nın yüzde 99,99 ihtimalle biyolojik babası olduğunu ortaya koydu. Ancak kızları H.A. ve E.A.'nın biyolojik babası olmadığı belirlendi. mahkemede biyolojik babalığı reddetti.
Hüseyin A.'nın açtığı soy bağı reddi davası sonucunda mahkeme, Hüseyin A.'nın kızları H.A. ve E.A. ile soy bağının reddedilmesine karar verdi. Karardan sonra "17 yıllık evliliğimde kuzenimle dost hayatı yaşayan, kendi fotoğraflarımla bana kumpas kurarak anlaşmalı boşanmaya zorlayan eşimden olan üç çocuğumdan ikisinin benden olmadığı DNA testiyle kanıtlandı" diyen Hüseyin A., çocukların geleceğinden endişe duyduğunu ifade etti.
Hüseyin A., çocukların devlet korumasına alınmaları için CİMER'e ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını dile getirdi.
Çocuklara 13 yıl babalık yaptığını, oysa karşı tarafın çocuklarla ilgilenmediğini belirten Hüseyin A., "Devletimizin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum" dedi.