Tutuklu sanık Süleyman Demirel ve diğer sanıklar, taraf avukatlarıyla birlikte duruşma salonunda hazır bulundu. 20 yıldır adliyede çalıştığına işaret eden Demirel, mahkemeyi yanıltmanın kendisine yakışmayacağını belirterek her şeyi açıkça anlattığını öne sürdü. Demirel, etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmek istediğini iletti.
"Dışarıda olsam birkaç müştekinin daha gönlünü yapacağım, şikayetlerini geri çekecekler. Ama içerideyim, elim kolum bağlı" ifadelerini kullanan Demirel, tahliye talebinde bulundu.
Demirel, ailesine ve çocuğuna kavuşmak istediğini belirtti. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 13 dolandırıcılık eylemi ayrıntılı olarak anlatıldı. Örgüt lideri olduğu belirtilen Süleyman Demirel'in, iş adamlarına yatırımları için çevresinden para temin ettiğini ve karşılığında komisyon aldığını belirttiği iddia ediliyor. Demirel'in, adliyede çalıştığı için geniş bir çevresi olduğunu, bu sayede bazı işler yaptığını ve bu işlerin bir kısmından Instagram hesabında video paylaşarak reklam geliri elde ettiğini söylediği belirtildi. Ayrıca memleketi Tokat'tan yaprak ve salça getirip sattığını söyleyen sanığın, bu sayede lüks bir yaşam sürdüğü fikrine müştekileri inandırdığı aktarıldı.
İddianamede, Süleyman Demirel'in daha önce Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Savcı, Süleyman Demirel'in soruşturma aşamasında alınan ifadesine de yer verdi.
Savcı, Süleyman Demirel hakkında 4 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 154 yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 14 sanık için de farklı suçlardan dolayı değişen oranlarda cezalandırılmalarını talep etti. İddianamede, örgüt üyelerinin işlediği suçlardan Süleyman Demirel'in de sorumlu tutulması gerektiği vurgulandı.