Dolandırıcılar, vatandaşları kandırmak için her yolu deniyor.
Bu kez de kısa sürede yüksek kazanç vadeden, sosyal medya platformları üzerinde sahte hesap açarak sahte dava, uzlaşma ve icra evrakları oluşturarak “avukatlık, dava kapama veya uzlaşma bedeli” adı altında vatandaşları dolandıranlar polisin hedefindeydi.
Dolandırıcıların hesaplarında tam 11 milyar TL'lik para hareketi espit edildi.
Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıkları; Trabzon ve Aydın merkezli Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde operasyon gerçekleştirdi.
Sibergöz-48 operasyonlarında dolandırıcılık suçundan 42 şüpheli yakalandı.
Çok sayıda bilgisayar, telefon, simkart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ile soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.
Ayrıca; Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri, çocuklara ait cinsel içerikli, müstehcen fotoğraf ve videoları bilgisayarlarına depolayan ve bu videoları paylaşarak "Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği" suçunu işleyenlere yönelik operasyon yaptı.
Operasyonlarda, 23 şüpheli gözaltına alındı.
Sibergöz-48 operasyonlarının ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu.
Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanlara göz açtırmayacaklarını dile getirdi.