Yapımı oldukça basit, hem son derece lezzetli hem de hesaplı cep yakmayan cinsten bu tatlıyı herkes çok sevecek.
Krep Malzemeleri:
Şerbeti İçin:
İçi İçin:
Derin bir kaba 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 2 adet yumurta, 2 su bardağı un ve bir tutam tuzu ekleyin.
Mikser veya çırpıcı ile tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
Hamurun akışkan bir kıvamda olması gerekmektedir.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın.
Hafifçe yağlayın.
Hazırladığınız krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökün ve tavayı eğerek hamurun ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayın.
Krebin her iki tarafını da hafifçe kızarana kadar pişirin.
Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Pişirdiğiniz kreplerin her birinin içine ince kıyılmış ceviz içinden serpin.
Krepleri rulo şeklinde sarın ve bir servis tabağına dizin.
Kreplerin üzerine soğumuş şerbeti eşit şekilde dökün.
Şerbetin kreplere iyice işlemesi için tatlıyı yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.
Urfa usulü akıtma tatlınızı dilimleyerek veya bütün halde servis edin.
Üzerine dilerseniz ekstra ceviz içi serpebilirsiniz.