NASIL YAPACAĞIZ?
Patatesleri haşlayıp soyun ve bir çatal yardımıyla ezin.
Ezilmiş patateslere karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
Kıymayı bir tavada kavurun.
Üzerine ince doğranmış soğan, yeşil biber ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp ekleyin ve karışımı pişirin.
Ocaktan almadan önce pul biber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın.
İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip karışımı soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı yuvarlayın.
Her bir hamur parçasını unlanmış bir zeminde uzun ve oval şekilde açın.
Açtığınız hamurun ortasına patatesli veya kıymalı harçtan yeteri kadar koyun.
Harcın üzerini kapatmadan, kenarlarını hafifçe içe doğru katlayarak pide şeklini verin.
Pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, pidelerin kenarları kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kaşar peyniri eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Fırından çıkan pideleri dilimleyerek sıcak olarak servis edin.