Gelinim Mutfakta -Kat Kat Tart Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Kat Kat Tat tarifine yer verdiler. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Yapımı oldukça basit olan bu tatlı herkesin damak zevkine hitap ediyor. Evde denemek isteyenler için tarifi sizler için araştırdık. İşte bu oldukça lezzetli, yapımı da son derece basit olan tatlının tarifi. İşte Kat Kat Tart...Kat Kat Tart Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
08 Temmuz 2024 22:21
GÜNCELLEME
08 Temmuz 2024 22:21
Gelinim Mutfakta -Kat Kat Tart Tarifi
Büşra Ünal Yazar
Gelinler, kaynanalara tadım yaptırmak, onlardan yüksek puanlar almak için, bugünkü tarifte, 'Kat Kat Tart' tarifine yer verdiler. 
4 gelin ve 4 kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı, 'Gelinim Mutfakta' da bugün yapılan bu tarif izleyicinin dikkatini çekti. 
Evde denemek isteyenler için tarifi sizler için araştırdık. 

Yapımı oldukça basit, hem son derece lezzetli hem de hesaplı cep yakmayan cinsten bu tatlıyı herkes çok sevecek. 

İşte 'Kat Kat Tart' Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Kat Kat Tart

Malzemeler:

Hamur Malzemeleri:

  • 4 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 250 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Beyaz Çikolatalı Ganajı İçin:

  • 1 su bardağı krema
  • 250 gram beyaz çikolata

Araları İçin:

  • 10 adet çilek

NASIL YAPACAĞIZ?

  • Unu, şekeri ve vanilyayı geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Soğuk tereyağını küp küp doğrayıp karışıma ekleyin. 
  • Parmak uçlarınızla tereyağını una yedirerek kum gibi bir kıvam elde edin.
  • Yumurtaları ekleyip yoğurun. 
  • Hamur toparlanıp homojen bir kıvam aldığında streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın. 
  • Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini merdane yardımıyla açın.
  • Hamur katmanlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin. 
  • Pişen katmanları soğumaya bırakın.
  • Sütü ve şekeri bir tencereye alın. 

  • Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

  • Ayrı bir kapta yumurtaları, unu ve vanilyayı çırpın.

  • Bu karışımı ılıyan süte yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.

  • Ocaktan aldığınız kremaya tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

  • Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.

  • Kremayı bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelmeden ısıtın.

  • Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölün ve ısınan kremaya ekleyin.

  • Karıştırarak çikolatanın tamamen erimesini sağlayın.

  • Ganajı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  • İlk hamur katmanını servis tabağına alın.

  • Üzerine kremadan bir katman sürün.

  • Dilimlediğiniz çilekleri kremanın üzerine dizin.

  • İkinci hamur katmanını çileklerin üzerine yerleştirin ve tekrar krema sürün.

  • Beyaz çikolatalı ganajı kremanın üzerine dökün ve spatula yardımıyla düzgünce yayın.

  • Üzerini dilimlediğiniz çileklerle süsleyin.

  • Tartı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin ki katmanlar iyice otursun ve lezzetler birbirine karışsın.

  • Dilimleyerek servis yapın ve sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa