Yapımı oldukça basit, hem son derece lezzetli hem de hesaplı cep yakmayan cinsten bu tatlıyı herkes çok sevecek.
Beyaz Çikolatalı Ganajı İçin:
Araları İçin:
NASIL YAPACAĞIZ?
Sütü ve şekeri bir tencereye alın.
Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Ayrı bir kapta yumurtaları, unu ve vanilyayı çırpın.
Bu karışımı ılıyan süte yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız kremaya tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
Kremayı bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelmeden ısıtın.
Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölün ve ısınan kremaya ekleyin.
Karıştırarak çikolatanın tamamen erimesini sağlayın.
Ganajı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İlk hamur katmanını servis tabağına alın.
Üzerine kremadan bir katman sürün.
Dilimlediğiniz çilekleri kremanın üzerine dizin.
İkinci hamur katmanını çileklerin üzerine yerleştirin ve tekrar krema sürün.
Beyaz çikolatalı ganajı kremanın üzerine dökün ve spatula yardımıyla düzgünce yayın.
Üzerini dilimlediğiniz çileklerle süsleyin.
Tartı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin ki katmanlar iyice otursun ve lezzetler birbirine karışsın.
Dilimleyerek servis yapın ve sevdiklerinizle paylaşın.