Türkiye bölücü terörle 45 yıldır mücadele ediyor.
Emperyalizmin maşası olan terör örgütü, komşu ülkelerde yuvalanıyor.
Özellikle Irak’ı bir üs olarak kullanan terör örgütü, ABD’nin askeri harekatı sonrası oluşan boşluktan da yıllardır yararlandı.
Ancak Irak Hükümeti giderek bölgede terör estiren, suikast girişimlerinde bulunan terör örgütünden rahatsızlık duymaya başladı.
Bu rahatsızlık Türkiye’nin diplomatik girişimleriyle somut sonuçlar vermeye başladı. Önce, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen güvenlik zirvesinde terörle mücadele, güvenlik ve askeri iş birliği konuları ele alındı.
Daha sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti sırasında yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye - Irak ilişkilerinde yeni bir aşamaya geçildi.
Nitekim, Irak hükümeti, PKK'ya karşı önemli bir adım atarak resmi yazışmalarda terör örgütü PKK için 'yasaklı örgüt PKK' ifadesini kullanmayı kararlaştırdı.
Türkiye’nin Irak ile yürüttüğü istihbarat diplomasisi, bu kararın alınmasında önemli bir etken oldu.
Irak Başbakanlığı, bugün Irak Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği belgede, ‘PKK terör örgütünün resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılmasını istedi.
Irak Bakanlar Kurulu da, 28 Mayıs tarihinde ‘PKK’nın resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılması’ kararı almıştı.
Irak hükümetinin bu kararı, terör örgütü PKK’nın Irak’taki faaliyetlerinin sonlandırılmasına yönelik atılan ciddi bir adım olarak değerlendiriliyor.
Türkiye Hükümeti, Irak Hükümetinin attığı bu adımı gelecekte alınacak tedbirler için de umut verici bir adım olarak görüyor.
Terörle mücadelede ortaya konan yeni askeri doktrin bağlamında stratejik bir yenilgi içerisinde olan PKK’nın, uluslararası arenada da gücünü kaybettiği de böylece ortaya konuldu.