Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Beğendili Midye Köfte'' yaptılar. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Yapımı oldukça basit olan bu tarif herkesin damak zevkine hitap ediyor.
Evde denemek isteyenler için tarifini araştırdık. ''Beğendili Midye Köfte'' nasıl yapılır? İşte Tarifi...
Gelinim Mutfakta - Beğendili Midye Köfte Tarifi...
Beğendili Köfte Tarifi...
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Köftesi İçin:
- 500 gram kıyma
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Salçalı Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurt Sosu İçin:
- 4 adet patlıcan
- 2 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tahin
Beğendili Midye Köfte Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba 2 su bardağı un ekleyin.
- 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin.
- Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filmle sararak 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 500 gram kıyma, rendelenmiş 1 adet patates, rendelenmiş 1 adet kuru soğan, 2 diş ezilmiş sarımsak, ince doğranmış 1 adet yeşil biber ve 1 adet kapya biberi geniş bir kaba alın.
- Yarım demet doğranmış maydanozu ekleyin.
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve yarım çay kaşığı karabiberi ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurarak köfte harcını hazırlayın.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler oluşturun.
- Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırın.
- Orta ateşte sosu kaynatın ve kıvam alıncaya kadar pişirin.
- 4 adet patlıcanı közleyin, kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Doğranmış patlıcanları bir kaseye alın.
- Üzerine 2 kase süzme yoğurt, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı tahini ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırarak beğendi sosunu hazırlayın.
- Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile köfteleri altın rengini alana kadar kızartın.
- Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi eritin.
- Beğendiyi bir servis tabağına yayın.
- Üzerine kızartılmış köfteleri yerleştirin.
- Köftelerin üzerine salçalı sosu dökün.
- Son olarak eritilmiş tereyağlı karışımı köftelerin üzerine gezdirin.
Yemek hazır!
Afiyet olsun.