Gelinim Mutfakta - Tavuklu Patlıcan Kayığı Tarifi...

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Tavuklu Patlıcan Kayığı'' yaptılar. Evde denemek isteyenler için işte tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 18:39
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 18:39
Gelinim Mutfakta - Tavuklu Patlıcan Kayığı Tarifi...
Büşra Ünal Yazar

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanalardan puan almak için ''Tavuklu Patlıcan Kayığı'' yaptılar. Seyircinin ilgisini çeken bu tarif, internette hızla aratılmaya başlandı. Yapımı oldukça basit olan bu tarif herkesin damak zevkine hitap ediyor. 

Evde denemek isteyenler için tarifini araştırdık. ''Tavuklu Patlıcan Kayığı'' nasıl yapılır? İşte Tarifi...

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Patlıcan Kayığı Tarifi...

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Patlıcan Kayığı Nasıl Yapılır?

  • 4 adet patlıcanı alacalı şekilde soyun ve ortadan ikiye kesin.
  • İçlerini kaşık yardımıyla oyun, böylece bir kayık şekli elde edin.
  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın.
  • Patlıcanları her iki tarafı da kızarana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • 2 adet tavuk göğüs etini küp küp doğrayın.
  • 1 adet soğanı, 1 adet kapya biberi, 1 adet çarliston biberi ve 1 adet domatesi de küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
  • Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Tavukları ekleyin ve rengi dönene kadar pişirin.
  • Doğranmış kapya biber, çarliston biber ve domatesi tavaya ekleyin.
  • 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
  • 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek tatlandırın.
  • Tüm malzemeleri karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin.
  • Kızarttığınız patlıcan kayıklarının içine tavuklu harcı doldurun.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Hazırladığınız patlıcan kayıklarını bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Yemek Hazır! 

Afiyet Olsun.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa