Dua Lipa'nın Dondurması: Gelato Con Olio Tarifi

Dua Lipa'nın damak zevki herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Bu dondurmanın içeriğinde neler olduğuna inanamayacaksınız. İşte Gelato Con Olio Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
07 Ağustos 2024 20:38
GÜNCELLEME
07 Ağustos 2024 20:38
Dua Lipa'nın Dondurması: Gelato Con Olio Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Grammy Ödüllü şarkıcı Dua Lipa'nın yemek zevki şaşırtmaya devam ediyor. Neden devam ediyor diyorum, geçen yıl karpuza da pul biber ekleyerek yemişti çünkü...

Bu yaz da, Vaniyalı dondurmanın üzerine zeytinyağı ve deniz tuzu ekleyerek yedi. Deneyenler lezzetine inanamadı. Evde denemek isteyenler için tarifini araştırdık ve bulduk. 

İşte Dua Lipa'nın Zeytinyağlı ve Deniz Tuzlu Dondurması: Gelato Con Olio Tarifi...


Gelato Con Olio Tarifi...

Dua Lipa'nın popülerleştirdiği Gelato con Olio (Zeytinyağlı Dondurma), hem zeytinyağının benzersiz tadını hem de dondurmanın serinletici lezzetini bir araya getiriyor. İşte Tarif...


Malzemeler:

  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1/4 su bardağı kaliteli sızma zeytinyağı
  • Bir tutam deniz tuzu


Gelato Con Olio Nasıl Yapılıyor?

  • Orta boy bir tencereye süt ve kremayı ekleyin.
  • Karışımı orta ateşte ara ara karıştırarak ısıtın, ancak kaynamamasına dikkat edin. Sadece buhar çıkması yeterlidir.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri birlikte çırpın. 
  • Karışım soluk sarı ve kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın.
  • Isınmış süt ve kremayı, yumurta sarısı karışımına yavaşça ve sürekli çırparak ekleyin. Bu, yumurtaların pişmesini önleyecektir.
  • Tüm karışımı tencereye geri dökün ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışımın kalınlaşmasını bekleyin, yaklaşık 5-7 dakika sürebilir.
  • Karışımın yeterince kalınlaştığını anlamak için kaşığın arkasını kaplayıp kaplamadığını kontrol edin.
  • Tencereyi ocaktan alın, vanilya özü ve bir tutam deniz tuzunu ekleyin. İyice karıştırın.
  • Karışımı geniş bir kaba dökün ve tamamen soğuması için buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
  • Soğutulmuş karışıma yavaşça zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışımı dondurma makinesine aktarın ve üreticinin talimatlarına göre dondurmayı hazırlayın.
  • Eğer dondurma makineniz yoksa, karışımı derin bir kaba koyun ve her saat başı karıştırarak dondurun.
  • Dondurmayı kaselere servis edin. 
  • Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek ve isterseniz taze meyve veya tuz kristalleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

   Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa