İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de saldırılarına devam ediyor.
Onlarca atom bombasına eşdeğer bir yıkımın yaşandığı Gazze hayalet şehre dönüştü.
Elektrik, su ve gazın olmadığı şehirde tıbbi desteğin olmayışı da pek çok cana mal oldu.
Şimdi de 25 yıl sonra ilk kez Filistin'de çocuk felci vakası görüldü.
Dünya Sağlık Örgütü bunun üzerine alarma geçti.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan DSÖ Filistin Bölge Temsilcisi Rik Peeperkorn, bu insani ara ile çocuk felci aşılaması için gerekli ortamın sağlanacağını belirtti.
Peeperkorn, çatışmalara ara verilmesinin 3 günlük ardışık periyotlar halinde ve Gazze'nin üç farklı bölgesine ayrılarak uygulanacağını ifade etti.
Açıklamaya göre, aşılama kampanyası Gazze'nin merkezinde 1 Eylül'de başlayacak ve ardından Güney ve Kuzey Gazze'ye geçilecek.
Her bölgede aşı uygulaması sırasında günlük 8 ila 9 saat süreyle çatışmalar durdurulacak.
Bu aşılama çalışması, Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNWRA) işbirliğiyle gerçekleştirilecek.
Kampanya kapsamında 10 yaş altındaki 614 bin çocuğa iki doz çocuk felci aşısı yapılması planlanıyor.
Peeperkorn, sağlık ekiplerinin ve teknik personelin, toplam 1,2 milyon doz aşının başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için hazırlıklarını titizlikle sürdürdüğünü belirtti.
Bu girişim, bölgedeki çocukların hayatını korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek adına kritik bir adım olarak görülüyor