DMM'den "İsrail ordusuna katılan Türk askerleri" iddiasına yalanlama!

DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), sosyal medyada yayılan bir fotoğrafta "İsrail ordusuna katılan Türk askerleri" iddiasını yalanladı.

MP
Mevlüt Peker Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Eylül 2024 11:56
GÜNCELLEME
04 Eylül 2024 12:12
DMM'den ''İsrail ordusuna katılan Türk askerleri'' iddiasına yalanlama!
MP
Mevlüt Peker Haber Müdürü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlık DMM’nin (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi) sosyal medya platformu X’teki kurumsal hesabı @dmmiletisim üzerinden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflara dikkat çekilerek, fotoğrafta yer alanlarla “İsrail ordusuna katılan Türk askerleri gösterdiği” iddiasının ortaya atıldığı hatırlatıldı. Fotoğrafta yer alanların “İsrail ordusuna katılan Türk askerleri gösterdiği” iddiasının kesinlikle doğru olmadığını bildiren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail askerlerini gösteren fotoğraftaki kişilerin kesinlikle Türk vatandaşı olmadığını duyurdu.

İsrail askerlerinin isimleri tespit edildi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu fotoğrafta bulunan şahısların gerçek kimliklerini de açıkladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu kişilerin, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Gazze Şeridi'nde ölen İsrail askerleri olduğunu tespit edildiğini ifade ederek, ölen bu İsrail askerlerinin isimlerinin ise Neriya Zisk, Asaf Pinhas Tubul ve vir David Fima olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi

Basında ve sosyal medyada yoğun olarak yürütülen manipülasyon, dezenformasyon, misenformasyon, tezvirat, iftira, çarpıtma ve tezyif etme eylemlerine karşı kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, asılsız iddialara itibar edilmemesini istedi.

Manipülasyon nedir?

Başkalarının duygu, düşünce ve davranışlarını çeşitli yöntemlerle ona hissettirmeden değiştirmeye çalışmak.

Dezenformasyon nedir?

Yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi; bilgi çarpıtma.

Misenformasyon nedir?

Kasıt olmaksızın yanlış bilgilendirme.

Tezvirat nedir?

Yalan dolan şeyler, kovculuklar.

Tezyif etmek nedir?

Aşağılama, küçük gösterme.

İftira nedir?

Bir kimseye ya da kuruma; gerçek olmayan, olumsuz bir durumu, bir suçu varmış gibi göstererek; maksatlı olarak, bilerek yükleme, kara çalma.

Çarpıtma nedir?

Gerçek anlamından, içeriğinden, amacından saptırma.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa