Temmuz ve ağustos ayını sıcak ve kurak geçiren Türkiye adeta kavruldu.
Güney bölgelerde termometreler yer yer 45 dereceye dayandığı görüldü. Kavurucu sıcaklıklar bu dönemde barajları da tehdit etti. Buhar ve nemle baraj doluluk oranlarında gözle görülür bir şekilde azalmasına neden oldu.
Türkiye'nin birçok bölesinde olduğu gibi Ankara'da kavurucu sıcaklardan nasibini aldı. Temmuz ve ağustos aylarında özellikle öğle saatlerinde vatandaşlar gölge yer ararken bazı vatandaşlar da evden çıkamaz oldu.
Eylül ayına girilen bu günlerde ise yağmur yağacak mı sorusu akıllara geldi. Geçtiğimiz günlerde başkentin bir bölümüne yağmur yağsa da bu çok etkili olmadı. İlerleyen dönemlerde ise bölgesel yağışlar oluşabilir.
Özellikle mayıs ve haziran aylarında yağan kırk ikindi yağmurları Ankara barajlarında su seviyesini yükselirken yaz döneminde seviye aşağı yönde ivme gösterdi.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Başkent'te bulanan 10 barajdan 5'înde, su seviyesi yüzde 50'nin üzerindeyken 10 barajdaki toplam su oranının ortalaması ise yüzde 37.74 olarak kayıtlara geçti.
Son zamanlarda yağmurun yağmaması ise bir önceki seviyeye göre düşüş görüldü. Güncelleme sonrası barajlarda su seviyesindeki azalış dikkat çekti.
Elmadağ Aritma Tesisine Aktarım yüzde 27.68
Pursaklar ve Çubuk Arıtma Tesisine Aktarım yüzde 58.73
İvedik Arıtma Tesisine Aktarım yüzde 100
Çubuk ve Kurtboğazı Barajına Aktarım yüzde 61.27
Temelli Arıtma Tesisine Aktarım yüzde 7.60
İvedik Arıtma Tesisine Aktarım yüzde 33.63
Eğrekkaya Barajına Aktarım yüzde 42.52
Kurtboğazı Barajına Aktarım yüzde 67.74
İvedik Arıtma Tesisine Aktarım yüzde 26.03
ŞerefliKoçhisar Arıtma Tesisine Aktarım yüzde 33.38