Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekipleri, ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te bulunan villasına yönelik incelemeler gerçekleştirdi. İncelemeler sonucunda, villanın ve eklentilerinin kaçak yapılar olduğu tespit edilerek yapı tatil tutanağı düzenlendi. Bunun üzerine, söz konusu mesken ve eklentiler mühürlendi.
Şahan Gökbakar'ın ortağı olduğu Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi'ne ait villa ve eklentilerinin, yapı kayıt belgeleri 9 Kasım 2022 tarihinde Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu tarafından iptal edildi. Kaçak yapıların tespit edilmesinin ardından, izinsiz faaliyet gerekçesiyle villa sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca Marmaris Belediye Başkanlığı da yıkım kararlarının alınması ve yıkım tebligatlarının yapılması yönünde uyarıldı.
Marmaris Belediye Başkanlığı, yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesi kararına karşı 15 Aralık 2023 tarihinde Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Belediyenin bu süreçte yaptığı açıklamada, mahkeme kararına göre incelemelerin yapılacağı ve bilgi verileceği belirtildi. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2023 tarihinde Marmaris Belediyesi'ne gönderilen yazıda, davanın yıkım işlemleri için engel teşkil etmediği vurgulandı. Mahkemeden bugüne kadar yürütmeyi durdurma ya da iptal yönünde bir karar çıkmadığı belirtildi.
6 Eylül 2024 tarihinde Marmaris Belediyesi’ne bir kez daha yazı gönderilerek, iptal kararına karşı açılan davalarda herhangi bir yürütmeyi durdurma veya iptal kararı bulunmadığı hatırlatıldı. Bu nedenle yıkım işlemlerinin gecikmeden yapılması gerektiği ifade edildi. Yıkım işlemlerinin Marmaris Belediyesi tarafından gerçekleştirilmemesi halinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yıkımı yapacağı ve gecikmelerin yasal sorumluluk doğuracağı açıklandı. Belediyeye, yıkım işlemlerinin neden gerçekleştirilmediği konusunda bilgi verilmesi istendi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım işlemleri için gerekli araç ve gereç desteğini sağlayabileceği de hatırlatıldı. Yeterli ekipman bulunmaması durumunda ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden makine ve ekipman desteği alınabileceği belirtildi. Yıkımın bu koşullara rağmen yapılmaması durumunda ise maliyetlerin yüzde 100 fazlasının ilgili belediyeden tahsil edilerek Bakanlık tarafından yıkımın gerçekleştirileceği ifade edildi.
Son olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ile Marmaris Belediyesi ekipleri tarafından, Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde yer alan kaçak yapıdaki incelemelerin ardından, villa ve eklentileri mühürlendi.