MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) milletvekilleri ile tokalaşması bir süredir Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyor.
Söz konusu milletvekilleri ile TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) tokalaştığı görülen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan çağrıya karşılık verdiğini ve Türkiye partisi olarak MHP'nin (Milliyetçi Hareket Partisi) gerekeni yaptığını söylemişti.
Bugün partisinin grup toplantısında konuya dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, uzattığı elin sabote edilmemesi ve tahrik ortamının kamçılanmaması yönünde DEM Parti'ye (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) bir çağrı yaptı.
Türk-Kürt kardeşliği vurgusu yapan Bahçeli, şunları söyledi:
Bahçeli, DEM Parti (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) milletvekillerine uzattığı elin samimi ve iyi niyetli olduğunu kaydetti. Elini devlet ve vatan için uzattığını ifade eden Bahçeli, şu mesajı verdi:
"Devlet terör ile masaya oturmaz"
Devletin terör ile masaya oturmayacağını dile getiren Bahçeli, bunun hiçbir koşulda gerçekleşmeyeceğinin de altını çizdi. Bahçeli, konuya dair şu ifadeleri kullandı:
"Birleşmiş Milletler korkaktır"
İsrail'in Orta Doğu'daki saldırılarına da değinen Bahçeli, söz konusu ülkenin bir terör örgütüne dönüştüğünü söyledi. Bahçeli, BM'nin (Birleşmiş Milletler) korkak olduğunu ve sessizliğe büründüğünü ifade ederek uluslararası örgüte acilen kuvvet kullanması yönünde bir çağrıda bulundu.
Suçluların adalet önünde cezalandırılması gerektiğini belirten Bahçeli, İsrail'e karşı ortak direniş hattı oluşturulmasını önerdi. Bahçeli, savaşın galibinin olmadığını kaydederek, İsrail'in bölgede tarihî bir hezimete uğrayacağını vurguladı.
Filistin Devleti'nin kesinlikle tanınması gerektiğini aktaran Bahçeli, iki devletli çözümün tek yol olduğunu dile getirdi.
"Anayasa'nın ilk 4 maddesi tartışma dışı"
Bahçeli, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3'üncü maddesine dair açıklamalarının ardından çıkan tartışmalara da değindi.
Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tüm tartışmaların dışında olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu maddeleri "Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve varlık sembolü" olarak nitelendirdi. Anayasa'da ayrıcalıklı bir zümrenin bulunmadığını ifade eden Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
Kurtulmuş, Anayasa'nın 3'üncü maddesinde yer alan "devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değiştirilmesi gerekliliği üzerinde durmuştu.