TÜPRAŞ nedir, nerede patladı? TÜPRAŞ kime ait?

TÜPRAŞ'ta bir patlama meydana geldi. Yaşanan elim olayın ardından TÜPRAŞ nedir, nerede yer alıyor? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. İşte detaylar..

NF
Nurseli Firat Editör
YAYINLAMA
05 Kasım 2024 14:55
GÜNCELLEME
05 Kasım 2024 15:44
TÜPRAŞ nedir, nerede patladı? TÜPRAŞ kime ait?
NF
Nurseli Firat Editör

İzmit’te yer alan TÜPRAŞ tesislerinde bir patlama meydana geldi. Patlamanın hemen ardından tesisten dumanların yükseldiği görüldü. Bölgeye acilen itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yürekleri ağza getiren patlamanın etkisi çevre ilçelerden hissedilirken, meydana gelen patlamanın planlı bir tatbikatta gerçekleştiği ifade edildi. TÜPRAŞ'ta yaşanan patlama sonrasında, herhangi bir yaralanmanın olmadığı ve durumun kontrol altına alındığı belirtildi. Bu olayın üzerine "TÜPRAŞ nedir, TÜPRAŞ nerede, neden patladı?" gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Peki TÜPRAŞ nedir, nerede yer alır? TÜPRAŞ kime ait? işte detaylar..

TÜPRAŞ NEDİR?

TÜPRAŞ (Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.), Türkiye'nin en büyük petrol rafinerisi şirketidir. 1983 yılında Türkiye'deki çeşitli rafinerilerin tek çatı altında genişletilmişiyle kurulmuştur. TÜPRAŞ, ham petrolü işleyerek akaryakıt, motorin, LPG, jet yakıtı ve diğer petrol fiyatlarını üretir ve ülke genelinde satışını sağlar. Türkiye'nin en büyük sanayi krizlerinden biri olan TÜPRAŞ, Türkiye'nin enerji ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Ayrıca hem yerel pazara hem de ihracata yönelik üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır.

TÜPRAŞ NEREDE?

TÜPRAŞ'ın İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman'da olmak üzere dört ana rafinerisi bulunmaktadır. TÜPRAŞ dört ana rafinerisinde yıllık toplam 30 milyon tonluk ham petrol işleme kapasitesine sahiptir.

TÜPRAŞ KİMİN?

Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ) 2006'da özelleştirilerek Koç Holding'e devredilmiştir. Ülkenin petrol ürününün ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan TÜPRAŞ, enerji sektöründe önemli bir yapıya sahiptir. Ayrıca yurt içi satışların yanı sıra yurt dışında da ihraç edilen ürünlerle Türkiye ekonomisine katkı sağlar. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa