Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Amerikan Newsweek dergisine verdiği röportajda, Kore Savaşı'ndan bu yana ülkesinin "Kuzey Kore'den gelen tehditlere karşı" savunmasını güçlendirdiğini belirtti. Yoon, Kuzey Kore'nin askeri konvansiyonel yeteneklerinin Güney Kore'ye göre daha düşük seviyede olduğunu vurgularken, Pyongyang'ın bu sebeple nükleer kabiliyetini artırma çabasında olduğunu ifade etti.
Yoon, bazı kamuoyu anketlerine göre Güney Kore halkının yüzde 60-70’inin nükleer silah temin edilmesini desteklediğini belirtti. Ancak, Güney Kore'nin nükleer silah edinmesinin Japonya ve Tayvan gibi diğer bölge ülkelerinde de aynı yönde bir eğilime yol açabileceğini ve bunun bölgede daha büyük bir güvenlik riski yaratabileceğini dile getirdi. Ayrıca, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye nükleer saldırı düzenlemeyi seçmesinin mantıksız olduğunu, böyle bir durumda Güney Kore-ABD nükleer ittifakının Kuzey Kore'ye ABD'nin nükleer gücüyle yanıt vereceğini ifade etti.
Yoon ayrıca, Kuzey Kore'nin Rusya-Ukrayna savaşında Rusya’ya destek amacıyla Ukrayna'ya asker göndermesinin, bu çatışmayı küresel bir tehdit haline getirebileceğini vurguladı. Kuzey Koreli askerlerin savaşta tecrübe kazanmasının ya da Moskova'nın Pyongyang'a ileri teknoloji askeri donanım sağlamasının, Güney Kore'nin ulusal güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturacağını belirtti. Güney Kore'nin Ukrayna'ya insani yardım ve yeniden inşa desteği sağladığını hatırlatan Yoon, Kuzey Kore’nin çatışmaya müdahalesi durumunda Ukrayna'nın savunmasına katkıda bulunacak önlemler alınabileceğini ifade etti.
ABD ve Güney Kore, 11 Temmuz’da NATO Liderler Zirvesi sırasında Kuzey Kore’nin artan nükleer ve füze tehditlerine karşı ortak bir nükleer caydırıcılık planı üzerinde anlaşmaya vardı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Yoon, bu anlaşmanın iki ülkenin "etkili nükleer caydırıcılık politikasını sürdürmeye ve güçlendirmeye" katkı sağlayacağını belirtti. Biden, ABD’nin Güney Kore’ye olan genişletilmiş caydırıcılık taahhüdünü nükleer dahil tüm askeri yetenekleriyle desteklediğini yineledi. Yoon ise, 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, bu işbirliğinin Güney Kore-ABD ilişkisini "nükleer temelli" bir ittifak düzeyine taşıdığını belirtti.