ABD’DE MCDONALD'S HAMBURGERLERİNDE KOLİ BASİLİ PANİĞİ: 104 KİŞİ HASTALANDI
ABD’nin 14 eyaletinde McDonald's restoranlarında satılan bazı hamburgerlerde koli basili (E.Coli) bakterisi tespit edilmesinin ardından bakteriden etkilenen kişi sayısı 104’e yükseldi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), bakterinin yayılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.
KOLİ BASİLİ VAKALARINDA HASTA SAYISI ARTIYOR
CDC tarafından yapılan açıklamada, koli basili bakterisi nedeniyle hastalanan kişi sayısının 104’e çıktığı ve 34 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Bakteri nedeniyle hastalanan kişiler arasında durumları ağır olanlar da bulunuyor.
ÖLÜM VAKASI DAHA ÖNCE BİLDİRİLMİŞTİ
CDC, ilk olarak 23 Ekim’de yaptığı açıklamada koli basili bakterisinin neden olduğu enfeksiyonlar nedeniyle hastalanan 49 kişiden birinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu olay, bakterinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
KÖFTE VE SOĞAN ŞÜPHELİ GIDALAR ARASINDA
CDC açıklamasında, bakterinin kaynağı olarak hamburgerlerde kullanılan sığır etinden yapılan köfteler ve soğanların olabileceği ancak bunun henüz kesinleşmediği belirtildi. McDonald's, bazı eyaletlerde söz konusu hamburgerlerin satışını durdurdu ve şüpheli malzemelerin kullanımını askıya aldı.
KOLİ BASİLİ ABD’DE YAYGIN BİR SORUN
CDC verilerine göre, koli basili bakterisi ABD’de her yıl yaklaşık 70.000 enfeksiyona yol açıyor. Bu enfeksiyonlar nedeniyle her yıl 2.000’den fazla kişi tedavi altına alınıyor. Koli basili vakalarının sağlık sistemi üzerindeki yükü, bu tür enfeksiyonların ne kadar ciddi bir sağlık sorunu olduğunu gösteriyor.