ABD'de paketli organik havuçlarda koli basili alarmı: 1 ölü

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), bir firmaya ait paketli organik havuçlarda koli basili bakterisinin tespit edildiğini duyurdu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
18 Kasım 2024 12:24
GÜNCELLEME
18 Kasım 2024 13:04
ABD'de paketli organik havuçlarda koli basili alarmı: 1 ölü
Hakan Öksüz Editör

CDC'nin yaptığı açıklamaya göre, ABD genelinde bu havuçları tüketen 39 kişide koli basili bakterisi saptandı. Bu vakalardan biri yaşamını yitirirken, 15 kişi de hastaneye kaldırıldı. 

MÜŞTERİLERE ÜRÜNLERİ KONTROL ETME ÇAĞRISI

Paketli havuçların tamamının market reyonlarından toplatıldığını belirten CDC, müşterilere ellerindeki ürünleri kontrol etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

KOLİ BASİLİ, GIDA ZEHİRLENMESİNE YOL AÇABİLİYOR

Koli basili bakterisi, insanlar ve hayvanların bağırsaklarında doğal olarak bulunsa da bazı türleri ciddi gıda zehirlenmelerine ve çeşitli enfeksiyonlara neden olabiliyor.

ABD’DE HER YIL 70 BİN VAKA GÖRÜLÜYOR

CDC verilerine göre, koli basili bakterisi ABD'de her yıl yaklaşık 70 bin enfeksiyon vakasına yol açıyor.

Bu nedenle, yılda 2 binden fazla kişi tıbbi tedavi görmek zorunda kalıyor. CDC, gıda güvenliği konusunda sıkı denetimlerin önemine vurgu yapıyor.

MCDONALD'S HAMBURGERLERİNDE DE TESPİT EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda ABD'nin 14 eyaletinde, McDonald's restoranlarında üretilen hamburgerlerde de koli basili bakterisi bulunmuş ve 104 kişinin hastalandığı rapor edilmişti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa