İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlediği kanlı ve acımasız saldırılarda en az 17 Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin farklı noktalarına düzenlediği son saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 17 Filistinli hayatını kaybetti. Sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, çok sayıda kişi de yaralandı. Gazze'deki toplam ölü sayısının 45 bine yaklaştığı bildiriliyor.
İHA SALDIRISI HASTANE ÖNÜNÜ HEDEF ALDI
İsrail’e ait insansız hava aracı (İHA), Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da yer alan Kemal Advan Hastanesinin önünde, içme suyu tankerinden su almaya çalışan bir grup Filistinliyi hedef aldı. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Aynı bölgede gerçekleştirilen diğer saldırılarda ise aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 16 kişi daha yaşamını yitirdi.
HASTANELER YARALI DOLU
Saldırılardan kurtarılan yaralılar, Gazze’nin orta kesimindeki Mamadani Hastanesi ve Kemal Advan Hastanesine taşındı. Sağlık ekipleri, yoğun saldırılar nedeniyle yaralılara yeterli tedavi sağlayamıyor.
FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ÇARPICI VERİLER
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda 17.492’si çocuk, 11.979’u kadın olmak üzere toplamda 44.056 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısının ise 104.268’i bulduğu açıklandı. Enkaz altında binlerce cesedin bulunduğu ve halkın temel ihtiyaçlara erişimde ciddi zorluklar yaşadığı ifade ediliyor.
KEMAL ADVAN HASTANESİNE ABLUKA VE SALDIRILAR
Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi, İsrail ordusunun yoğun saldırılarının hedefinde. Sağlık kaynakları, hastanenin insansız hava araçlarıyla bombalandığını, bir doktor ve çok sayıda hastanın yaralandığını açıkladı. Doktor Said Cevdet’in de yaralandığı bu saldırılarda, hastaneye her türlü yardım malzemesinin ulaştırılmasının engellendiği kaydedildi.
SİVİL ALTYAPI HEDEFTE
Gazze’de sığınak olarak kullanılan hastane ve okullar da İsrail’in saldırılarından nasibini alıyor. Sivil altyapının tahrip edilmesi, bölgede insani krizin derinleşmesine yol açıyor. Halk, sağlık hizmetlerine ve temel ihtiyaçlara erişim konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor.