Ankara'da akvaryum dalgıçları köpekbalıklarını elle besliyor

Keçiören'de sanayi dalgıçları, dev akvaryumun temizliğini dalış yaparak yapıyor. Dalgıçlar, köpekbalıklarını ve vatozları elleriyle besliyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Kasım 2024 12:15
GÜNCELLEME
25 Kasım 2024 12:43
AA
Kaynak AA

ZORLU MESLEKLERİN PERDE ARKASI

Sanayi dalgıçlarının çalışma koşulları, AA’nın zorlu mesleklerin perde arkasını ele alan haber dosyasının son bölümünde incelendi. Ankara’daki büyük bir akvaryumda görev yapan sanayi dalgıçları, köpekbalığı ve vatoz gibi tehlikeli deniz canlılarıyla ilgileniyor.

SU ALTINDA FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK GÜÇ ŞART

Dalgıçlar, su altındaki canlıları ürkütmemek için sakin davranmak zorunda. Bu nedenle sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da dayanıklı olmaları gerekiyor. Haftanın belirli günlerinde dalgıçlar, 3 metreye ulaşan kum kaplanı köpekbalığı ve vatozların da aralarında bulunduğu binlerce deniz canlısını elleriyle besliyor.

AKVARYUMUN TEMİZLİĞİNİ DE YAPIYORLAR

Sanayi dalgıçlarının görevleri sadece beslemeyle sınırlı değil. Aynı zamanda akvaryumun temizliğinden de sorumlular. Bu süreçte canlıların dengesini bozmadan onlara yapay bir habitat sağlamaya çalışıyorlar.

"MESLEĞİMİ DUYANLAR ŞAŞIRIYOR"

Keçiören Belediyesine ait Deniz Dünyası akvaryumunda görev yapan Ali Cüneyt Sürek, yaklaşık 12 yıldır bu işi yapıyor. Sürek, "Mesleğimi duyanlar, 'Ankara'da dalgıç nasıl çalışır?' diye şaşırıyor. Ancak Türkiye'nin pek çok yerinde dalgıçlar bu meslekten para kazanıyor. Deniz olmayan bir yerde bu kadar suyla iç içe olmak çok güzel bir şey." dedi.

BALIKLARLA İLETİŞİM VE BESLENME RUTİNLERİ

Balıkların hepsinin farklı beslenme rutinleri olduğunu anlatan Sürek, köpekbalığı gibi tehlikeli türlere dahi alıştığını belirtti. Hayvanların doğal ortamlarını bozmadan onlara dokunduklarını ve korkmadan dengeli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

VATOZLARIN TEHLİKELİ İĞNELERİNE DİKKAT

Sürek, özellikle vatozların kuyruklarındaki zehirli iğnelere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. "Su altına girerken, hayvanların doğal ortamına girdiğimizi unutmamak lazım. Onlarla arkadaş gibi iletişim kurmaya çalışıyoruz, ama dikkatli olmak şart." diye konuştu.

TUZLU SU DENGESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Akvaryum ortamında tuzlu su dengesini korumanın en zorlu işlerinden biri olduğunu belirten Sürek, yapay da olsa bu canlılara doğal koşullara yakın bir ortam sunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa