Milli teknoloji hamlesinin öncüsü olan Baykar'ın geliştirdiği SİHA, Türkiye'yi dünya SİHA pazarında lider konuma taşıdı.
1 MİLYON SAAT GÖKYÜZÜNDE
Bayraktar TB2, 2014'te Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiğinden bu yana toplam 1 milyon saat uçuş gerçekleştiren ilk milli hava aracı oldu.
Bu süre boyunca 150 milyon kilometre mesafe kat ederek dünyanın çevresini 3 bin 742 kez dolaşmaya eşdeğer bir performans sergiledi.
DÜNYA SİHA PAZARINDA TÜRKİYE LİDER
Baykar, Bayraktar TB2’nin küresel başarısıyla Türkiye’yi dünya SİHA pazarında yüzde 65'lik bir paya ulaştırdı. Bugüne kadar 34 ülkeye Bayraktar TB2, 10 ülkeye ise Bayraktar Akıncı TİHA ihraç edilerek Türkiye'nin savunma sanayisinde öncü bir güç haline gelmesi sağlandı.
ÇATIŞMA BÖLGELERİNDE BAŞARI
Bayraktar TB2, Libya, Dağlık Karabağ ve Ukrayna gibi bölgelerde operasyonel etkinliğiyle savaşların seyrini değiştirdi. Bahar Kalkanı Harekatı'nda dünyada ilk kez SİHA filoları kullanılarak muharebe tarihinde bir ilke imza atıldı. Ukrayna’da ise "umudun sembolü" olarak marşlara ve yardım kampanyalarına ilham verdi.
İNSANİ VE STRATEJİK GÖREVLER
Milli SİHA’lar, sınır güvenliğinin yanı sıra arama kurtarma operasyonlarından orman yangınlarının tespitine kadar geniş bir yelpazede görev aldı. 2020’den bu yana 4 bin 91 orman yangını tespit eden Bayraktar TB2, deprem sonrası yardımların koordinasyonunda da kritik bir rol oynadı.
REKORLARLA DOLU BİR BAŞARI HİKAYESİ
Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinde irtifa ve havada kalış süresi rekorlarının yanı sıra, savaş uçaklarının gerçekleştirdiği "otonom fıçı tonosu" manevrasını yapan ilk ve tek SİHA unvanını taşıyor. Bu başarılar, Baykar’ın yerli ve milli teknoloji üretimindeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.