Yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in süreci kolaylaştırma çabalarına destek verildiği belirtilerek, siyasi sürecin "tüm Suriyelilerin meşru beklentilerini karşılaması, onları koruması ve kendi geleceklerini demokratik bir şekilde belirlemelerine olanak tanıması" gerektiği ifade edildi.
EGEMENLİK VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE VURGU
BMGK açıklamasında, Suriye'nin egemenlik, bağımsızlık ve toprak bütünlüğünün korunmasına verdiği önemi bir kez daha yineledi. Açıklamada, "Suriye ve komşu ülkelerinin, birbirlerinin güvenliğini zedeleyebilecek herhangi bir eylemden veya müdahaleden kaçınmasının önemli olduğu" ifade edildi.
TERÖRLE MÜCADELE VE İNSAN HAKLARI
DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin Suriye'de yeniden güç kazanmalarının önlenmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, her durumda insan haklarına saygı gösterilmesi ve uluslararası insancıl hukukun uygulanması gerektiği hatırlatıldı.
İNSANİ YARDIM VE DAYANIŞMA
BMGK, Suriye'de yardıma muhtaç sivillere yönelik insani yardımların artırılması çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun bu çabalara daha fazla katkı sağlamasını talep etti. Ayrıca, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Gücü'nün (UNDOF) görevine destek verildiği ve tarafların barış gücü personelinin güvenliğini riske atabilecek faaliyetlerden kaçınması gerektiği belirtildi.
DİPLOMATİK VE KONSOLOSLUK BİNALARININ DOKUNULMAZLIĞI
Açıklama, Suriye halkıyla dayanışma mesajıyla son bulurken, diplomatik ve konsolosluk binalarının dokunulmazlığına her koşulda saygı gösterilmesi gerektiği vurgulandı.