Yılbaşında hangi mezeler, nasıl yapılır? İşte birbirinden pratik ve lezzetli meze tarifleri

Yılbaşı akşamı sofralarınızı renklendirecek hem pratik hem de lezzetli meze tariflerini sizin için derledik. İşte kolayca yapabileceğiniz meze önerileri ve tarifleri..

NF
Nurseli Firat Editör
YAYINLAMA
31 Aralık 2024 15:24
GÜNCELLEME
31 Aralık 2024 16:08
Yılbaşında hangi mezeler, nasıl yapılır? İşte birbirinden pratik ve lezzetli meze tarifleri
NF
Nurseli Firat Editör

YILBAŞINDA HANGİ MEZELER YAPILIR?

Yılbaşı akşamı sofralarınızı renklendirecek hem pratik hem de lezzetli meze tariflerini sizin için derledik. İşte kolayca yapabileceğiniz meze önerileri ve tarifleri..

KOLAY VE LEZZETLİ MEZE TARİFLERİ

1. Haydari

Klasik bir Türk mezesi olan haydari, yoğurt severlerin favorisi.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Hazırlık:

  1. Yoğurdu geniş bir kaseye alın, üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  2. Zeytinyağı ve naneyi karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
  3. Servis tabağına alıp üzerine ekstra zeytinyağı gezdirin ve nane serpin.

2. Humus

Nohutun en güzel hali.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kimyon, kırmızı toz biber

Hazırlık:

  1. Haşlanmış nohutu, tahin, sarımsak, limon suyu ve baharatlarla mutfak robotunda püre haline getirin.
  2. Karışıma zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı toz biberle süsleyin.

3. Şakşuka

Patlıcan sevenlere özel bir seçenek.

Malzemeler:

  • 2 adet patlıcan (küp doğranmış ve kızartılmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Hazırlık:

  1. Küp doğranmış patlıcanları kızartıp kenara alın.
  2. Zeytinyağında biberleri ve sarımsağı kavurun, ardından domatesleri ekleyip sos hazırlayın.
  3. Sosu patlıcanların üzerine dökün ve soğuk olarak servis edin.

4. Zeytinyağlı Fava

Baklanın aromatik bir yorumu.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz ve dereotu

Hazırlık:

  1. Baklaları bir gece önceden ıslatın.
  2. Islatılmış baklaları soğan, zeytinyağı ve suyla haşlayıp püre haline getirin.
  3. Limon suyu ve tuz ekleyin, karıştırarak bir kaba alın ve soğuyunca üzerine dereotu ekleyin.

5. Atom

Baharatlı lezzet sevenlere birebir.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlık:

  1. Yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştırıp servis tabağına alın.
  2. Tavada zeytinyağını ısıtıp pul biberi kavurun.
  3. Sosu yoğurdun üzerine dökün.

6. Muhammara

Ceviz ve biberle dolu bir lezzet.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, kimyon, limon suyu

Hazırlık:

  1. Cevizi robottan geçirip tüm malzemeleri karıştırın.
  2. Homojen bir kıvam elde edince tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.

Yılbaşı sofranızı bu mezelerle zenginleştirebilir ve sevdiklerinizle lezzet dolu bir akşam geçirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa