Ana yemeğe farklı tarifler arayanlar dikkat: Yapımı kolay, lezzetiyle olay tavuk tarifleri

Yemek hazırlığında farklı, güzel ve lezzetli tarifler arayanlar için en güzel ve değişik tavuk tariflerini derledik. İşte birbirinden lezzetli, görünüşü ve yapılışıyla farklı, doyurucu ve besleyici tavuk tarifleri..

NF
Nurseli Firat Editör
YAYINLAMA
13 Ocak 2025 16:01
GÜNCELLEME
13 Ocak 2025 17:20
Ana yemeğe farklı tarifler arayanlar dikkat: Yapımı kolay, lezzetiyle olay tavuk tarifleri
NF
Nurseli Firat Editör

TAVUK EN GÜZEL NASIL PİŞİRİLİR?

Tavuk, kolay pişen ve farklı tariflerle çeşitlendirilebilen bir malzemedir. Genellikle ana yemeklerde kırmızı ete alternatif olarak tüketilir. İçerdiği protein, vitamin ve mineraller açısından sağlık için oldukça faydalıdır. Çeşitli pişirme yöntemleri ve tariflerle lezzeti katlandırılabilir. Peki tavuk en güzel nasıl pişer? Farklı tavuk tarifleri neler? İşte misafire pişirilecek en güzel, gösterişli ve farklı tavuk tarifleri..

LEZZETLİ VE GÖSTERİŞLİ FARKLI TAVUK TARİFLERİ

1. Ballı Susamlı Tavuk

Malzemeler:

500 gr tavuk göğsü (küp doğranmış)

3 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)

Susam ve yeşil soğan (süslemek için)

Hazırlık:

Tavukları nişasta ile karıştırın.

Bir tavada az yağla kızartın.

Bal, soya sosu ve zencefili karıştırarak sosu hazırlayın.

Kızaran tavukların üzerine sosu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

Üzerine susam serpip yeşil soğanla servis edin.

2. Tavuklu Alfredo Makarna

Malzemeler:

250 gr makarna

300 gr tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)

200 ml krema

1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan

2 diş sarımsak (ezilmiş)

Tuz, karabiber, zeytinyağı

Hazırlık:

Tavukları tuz ve karabiberle baharatlayıp zeytinyağında kızartın.

Makarnayı haşlayın.

Tavada sarımsağı kavurun, üzerine krema ve parmesan ekleyip karıştırın.

Tavukları ve makarnayı ekleyin, sosla harmanlayın.

Parmesanla süsleyerek servis edin.

3. Fırında Tavuk Dolması

Malzemeler:

1 bütün tavuk

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 soğan (doğranmış)

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Baharatlar (tuz, karabiber, tarçın)

Hazırlık:

Soğanı kavurun, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyin.

Bulguru ve baharatları ekleyip pilav gibi pişirin.

Tavuk içini bu harçla doldurun, ağzını kürdanla kapatın.

180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

4. Tavuklu Çıtır Taco

Malzemeler:

300 gr tavuk göğsü (jülyen doğranmış)

Taco ekmeği

1 yemek kaşığı taco baharatı (veya acı kırmızı biber, kimyon, sarımsak tozu karışımı)

Marul, domates, rendelenmiş kaşar

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

Hazırlık:

Tavukları baharatla karıştırıp tavada soteleyin.

Yoğurt ve mayonezi karıştırarak bir sos hazırlayın.

Taco ekmeğini marul, domates, tavuk ve kaşarla doldurun. Sosu üzerine ekleyin.

5. Tavuklu Mantarlı Kremalı Güveç

Malzemeler:

400 gr tavuk göğsü

200 gr mantar

200 ml krema

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber, tereyağı

Hazırlık:

Tavukları kuşbaşı doğrayıp tereyağında soteleyin.

Mantarları ekleyip pişirin.

Krema, tuz ve karabiberi ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

Güveç kaplarına alıp üzerine kaşar serpin, fırında 200°C'de üzeri kızarana kadar pişirin.

6. Tavuklu Portakal Soslu Pilav

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

300 gr tavuk göğsü

1 portakal suyu

1 portakal kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı tereyağı

Baharatlar (tarçın, tuz, karabiber)

Hazırlık:

Tavukları küçük parçalara bölüp tereyağında kavurun.

Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine portakal suyu ve su ekleyerek pilav gibi pişirin.

Servis ederken portakal kabuğu rendesiyle süsleyin.

7. Fırında Barbekü Soslu Tavuk Kanatları

Malzemeler:

500 gr tavuk kanadı

1/2 su bardağı barbekü sosu

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlık:

Tavuk kanatlarını baharatlarla marine edin.

Üzerine barbekü sos, bal ve soya sos karışımını sürün.

200°C fırında 30-40 dakika pişirin, ara ara sosu üzerine tekrar sürün.

8. Tavuklu Sebzeli Krep Sarma

Malzemeler:

2 adet krep

300 gr tavuk göğsü

1 havuç (jülyen doğranmış)

1 kabak (jülyen doğranmış)

1 yemek kaşığı soya sosu

Tuz, karabiber

Hazırlık:

Tavukları ve sebzeleri tavada soteleyin, soya sosu ekleyin.

Krepleri hazırlayın ve sotelediğiniz malzemeleri içine koyup sarın.

Üzerine kaşar peyniri serpip 180°C fırında kızartın.

Bu tarifler, tavuğu her zamankinden farklı ve lezzetli şekillerde tüketmek isteyenler için ideal! Afiyet olsun! 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa