Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 31 ilde 77 hastanede eğitim sınıfları oluşturdu. Bu kapsamda, sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitime katılamayan 510 öğrenciye eğitim veriliyor. Hastanede kalış sürelerine göre öğrenci sayısı değişiklik gösterebiliyor.
BİREYSEL SEVİYEYE UYGUN EĞİTİMLER VERİLİYOR
Ankara Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Pediatri Bölümü'nde oluşturulan sınıfta 12 öğrenci öğrenim görüyor. Tedavi gören 6-18 yaş arasındaki çocuklara bireysel ve grup dersleriyle seviyelerine uygun eğitim sunuluyor.
BİREYSEL VE GRUP EĞİTİMLERİ UYGULANIYOR
Hastane sınıfında görev yapan başöğretmen Sibel Barut, 27 yıllık deneyime sahip olduğunu ve iki yıldır hastanede görev yaptığını belirtti.
"TÜRKİYE'DE İLK"
Barut, "Türkiye'de ilk fizik tedavi hastanesi sınıfı olarak hizmet veriyoruz. Hastalarımızın tedavi süreci 5-6 hafta aralıklarla değişiyor. Bu nedenle öğrenci sayımız sürekli güncelleniyor. Bazen daha önce burada eğitim alan öğrencilerimiz yeniden geldiğinde ‘Öğretmenim iyi ki buradasınız’ diyerek bizleri mutlu ediyorlar" diye konuştu.
"BULUNDUKLARI YERDE DE DERS VERİYORUZ"
Hastanede eğitim alan çocukların yaş aralığının geniş olduğunu vurgulayan Barut, "Bazen 14 yaşındaki özel gereksinimli bir öğrenciye okuma yazma eğitimi veriyoruz. Bazı çocuklara grup hâlinde, bazılarına ise bireysel olarak eğitim sağlıyoruz. Odalarından çıkamayan öğrencilere de bulundukları yerde ders veriyoruz" dedi.
DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DA DESTEK VERİLİYOR
6 Şubat depremlerinden sonra hastanede göreve başladığını belirten Barut, ilk öğrencilerinin depremzede çocuklar olduğunu söyledi.
Barut, "Deprem bölgesine gitmeyi çok istemiştim, ancak kısmet olmadı. Fakat depremzede çocuklarımız buraya geldi. Bu çocuklar çok özel, aileleri çok özel. Onların eğitimden uzak kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Buradaki eğitim ortamı, onların yaşadığı travmaları atlatmalarına da yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.
HASTANE SINIFLARININ YAYGINLAŞMASI BEKLENİYOR
Ankara Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ece Ünlü Akyüz, hastane sınıflarının çocukların eğitim süreçlerine devam etmeleri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
"EĞİTİMDEN KOPMUYORLAR"
Akyüz, "Çocuklarımız burada fizik tedavi, ergoterapi, konuşma terapisi gibi uygulamalara katılıyor. Seans aralarında ise öğretmenleriyle ders işliyorlar. Bu sayede eğitim süreçlerinden kopmamış oluyorlar" dedi.