Ağız ve Diş Sağlığı çalışanları, 14 Şubat'ta iş bırakacak!

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanları iş bırakmaya hazırlanıyor. Doktorlar, çalışma koşulu ve uygun çalışma ortamı için 14 Şubat'ta iş bırakacak.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
17 Ocak 2025 13:55
GÜNCELLEME
17 Ocak 2025 14:48
Ağız ve Diş Sağlığı çalışanları, 14 Şubat'ta iş bırakacak!
Ecem Çetin Muhabir

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanları İŞ BIRAKIYOR

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanları, insanca çalışma koşulları ve hasta sağlığına uygun bir iş ortamı talebiyle iş bırakma kararı aldı.

14 Şubat'ta iş bırakacak olan çalışanlar, sağlık hizmetlerinin daha nitelikli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için taleplerini sıraladı.

ÇALIŞANLARIN İSTEDİKLERİ TALEPLER 

Genel Sağlık-İş Sendikasından yapılan açıklamaya göre; Çalışanlar, nüfusa uygun şekilde diş hekimi ve diş teknisyeni ataması yapılmasını ve alt yapısı yeterli yeni hastaneler ile merkezlerin açılmasını talep ediyor. Ayrıca, "4 elle çalışma" olarak bilinen etkin ve verimli tedavi koşullarının sağlanması gerektiğini vurguluyor. Eşit, ücretsiz ve ulaşılabilir bir kamu sağlık hizmeti sunulması, temel talepler arasında yer alıyor.

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden yapılan randevu sürelerinin yetersizliği, çalışanların en önemli sorunlarından biri olarak dikkat çekiyor. Çalışanlar, hastalar için uygun tedavi sürelerini karşılayacak şekilde randevu aralıklarının düzenlenmesini ve hekimlerin günlük randevu sayılarının azaltılmasını talep ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlükleriyle koordinasyon içinde tarama ve koruyucu sağlık programları geliştirmesi gerektiği belirtiliyor. Bu çalışmaların merkezi bir planlama ile yürütülmesi gerektiği ifade edilirken, mevcut uygulamaların sorunları göz ardı ettiğine dikkat çekiliyor. Özellikle "vardiya dayatması" gibi uygulamaların çalışanları olumsuz etkilediği dile getiriliyor.

MAAŞ KONUSU 

Çalışanlar, maaşlarının tek kalemde ödenmesi ve emekliliğe yansıyacak bir sisteme geçilmesini istiyor. 

SAĞLIKTA ŞİDDET 

Sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin önlenmesi için caydırıcı kanunların çıkarılmasını ve bu kanunların etkin bir şekilde uygulanmasını talep ediyor. 

AİLE HEKİMLERİ DE 3 SEFER İŞ BIRAKMIŞTI 

Öte yandan Aile hekimleri de Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı oldukları için iş bırakma eylemi yapmıştı. Hekimler, ilk olarak 5-7 Kasım tarihlerinde 3 günlük grev yaptı. Aile hekimleri ardından 2-6 Aralık tarihlerinde iş bırakma kararı aldı. Tepkilerini sürdüren aile hekimleri, son olarak 6- 10 Ocak tarihleri arasında iş bıraktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa