Dijital Dönüşüm Meclisi ilk toplantısını yaptı

Dijital Ankara, Akıllı Şehirler, Bilişim ve Teknoloji ile Yapay Zeka Çalışma Gruplarının birleşiminden oluşan Dijital Dönüşüm Meclisi ilk toplantıyı yaptı.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
17 Ocak 2025 18:22
GÜNCELLEME
17 Ocak 2025 18:22
Dijital Dönüşüm Meclisi ilk toplantısını yaptı
BY
Barış Yılmaz Muhabir

DİJİTAL DÖNÜŞÜM MECLİSİ İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) katkılarıyla başkentte dijital dönüşüm çalışmalarına ivme kazandırmak amacıyla Dijital Dönüşüm Meclisi’nin ilk toplantısını düzenledi. Akıllı Şehirler, Dijital Ankara, Bilişim ve Teknoloji Çalışma Grupları gibi başlıkları bir araya getiren meclisin açılış konuşmasını AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz yaptı.

Toplantıda, AKK Başkan Yardımcısı Doktor Süleyman Basa ve AKK Yürütme Kurulu (YK) Genel Sekreteri Ömer Şan, AKK Meclis ve Çalışma Gruplarının çalışma prensipleriyle ilgili bilgi verdi. Ayrıca AKK YK Üyesi ve Dijital Dönüşüm Meclisi Kurucu Başkanı Profesör Doktor İzzet Gökhan Özbilgin, yeni kurulan meclisin vizyon ve misyonuna dair detaylı bir sunum yaptı.

AMAÇ: ORTAK AKILLA DAHA DİJİTAL BİR ANKARA

ABB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı İdari Koordinatörü Ahmet Özkan’ın yanı sıra toplantıya ABB temsilcileri, AKK Meclis ve Çalışma Grubu Üyeleri, Genç Girişimciler ve Oyun Geliştiriciler Derneği üyeleri, bilişim sektörü profesyonelleri ve akademisyenler katılım sağladı.

Toplantıda, Ankara’nın dijital dönüşüm yolculuğunda “Ortak Akıl” anlayışıyla yürütülecek çalışmalar ele alındı. Katılımcılar, akıllı şehir projeleri, bilişim alanındaki eğitimlerin geliştirilmesi, oyun ve E-Spor tabanlı projeler oluşturulması ve yapay zekâ teknolojilerinin başkentin dijital dönüşümüne entegre edilmesi gibi konuları değerlendirdi.

YILMAZ: “GELECEĞİN DÜNYASINA IŞIK TUTUYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, dijital dünyanın hızla değiştiğini vurguladı. Yılmaz, bilişim sektörünün gelecekte de varlığını sürdürecek önemli bir alan olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Gelecek yüzyılda birçok meslek kaybolacak ancak bilişim sektörünün mensupları her zaman var olacak. Bu mecliste, akıllı şehir projelerinden dijital hayatı kolaylaştıracak deneyimlerin paylaşımına kadar birçok değerli çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum. Bu meclisin Ankara’mız için çok faydalı işler yapacağına eminim.”

YILMAZ: “ANKARA’YI KENT HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BİR MERKEZ YAPACAĞIZ”

Dijital Dönüşüm Meclisi’nin oluşum sürecine değinen Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) tavsiye kararları sunulacak bir yapı oluşturmak istediklerini belirtti. Yılmaz, “Burada Ankara için kent hayatını kolaylaştıracak ve çeşitli alanlarda politika oluşturacak bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz. Sizlerin bilgi birikimine ihtiyacımız var. Ankara Kent Konseyi, kentin en anlamlı özetidir. Bu özetin bir parçası olmanız bizim için büyük bir onurdur. Dijital Dönüşüm Meclisi’nin Ankara ve Türkiye için önemli işler başaracağına inanıyorum.” dedi.

ABB VE AKK ORTAK ÇÖZÜMLER İÇİN EL ELE VERİYOR

ABB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı İdari Koordinatörü Ahmet Özkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve AKK’nin Dijital Dönüşüm Meclisi’nde de ortak akıl çerçevesinde çözümler üretmeye devam edeceğini belirtti. Özkan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak girişimcilik ekosistemine, teknolojiye ve fırsat eşitliğine büyük önem veriyoruz. Girişimcilik altyapısını ve potansiyelini geliştirmek için bu mecliste yer alıyoruz. Ankara’nın dijital dönüşümüne katkı sağlamak adına elimizden gelen desteği sunacağız.” ifadelerini kullandı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE ANKARA’YA YENİ HEDEFLER BELİRLENİYOR

AKK YK Üyesi ve Dijital Dönüşüm Meclisi Kurucu Başkanı Profesör Doktor İzzet Gökhan Özbilgin, bilişim sektörünün her alanı kapsayan bir sektör olduğunu ve bu nedenle farklı çalışma gruplarıyla iş birliği yapmaları gerektiğini vurguladı. Özbilgin, “Dijital dönüşüm yolculuğunda Ankara için bazı önemli adımlar atmamız gerekiyor. Bu yolda kenti Türkiye’nin en başarılı şehirleri arasında zirveye taşıyacağız. Ankara’yı akıllı şehirler endeksinde üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

İHA MERKEZİ PROJESİ TANITILDI

Toplantıda “İHA Merkezi Projesi” de tanıtıldı. Proje hakkında bilgi veren İHA Pilotu ve Eğitmeni Muhammet Eyüp Simek, drone teknolojisiyle ilgili çalışmaları yürüten operatörlerin bir araya geleceği bir merkez oluşturulması gerektiğini ifade etti. Simek, “Bu merkez, gençlerimizin eğitileceği ve proje parkurlarının sağlanacağı bir alan olacak. Başkent Ankara’nın böyle bir merkeze ihtiyacı var.” dedi.

SWOT ANALİZİ İLE ANKARA’NIN DİJİTAL GÜCÜ ÖLÇÜLECEK

Simek, Ankara’nın dijital dönüşüm yolculuğundaki güçlü ve zayıf yönlerinin, karşılaşabileceği tehditlerin ve değerlendirebileceği fırsatların belirlenmesi için kapsamlı bir Swot Analizi yapılması gerektiğine de dikkat çekti. Bu analizle, Ankara’nın dijitalleşme alanındaki stratejik adımları daha güçlü bir şekilde belirlenebilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa