Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, üretim prototipiyle bir uçuş testini daha başarıyla tamamladı.
Türkiye'nin havacılık alanındaki en başarılı şirketlerinden Bayraktar’ın geliştirdiği bu önemli proje, planlanan test takvimine uygun şekilde ilerlemeye devam ediyor.
GÜÇLÜ MOTOR VE YENİ İYİLEŞTİRMELER
Bayraktar Kızılelma'nın üretim prototipi TC-ÖZB3 kuyruk numarasıyla, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleşen uçuş testinde önemli bir aşama kaydedildi.
Bu prototip, ilk uçuşlarında elde edilen verilerle yapılan iyileştirmeler sonrasında daha güçlü bir motor ve aerodinamik yapı ile uçuş gerçekleştirdi. Yeni art yakıcılı motor alternatifi sayesinde ses hızına yaklaşabilen Bayraktar Kızılelma, gelişmiş aerodinamik yapısı sayesinde yüksek hızlarda daha iyi manevra yapabiliyor.
YENİ NESİL RADAR SİSTEMİ VE YÜKSEK DURUMSAL FARKINDALIK
Kızılelma'nın geliştirilme sürecinde, sadece yapısal iyileştirmeler değil, aviyonik mimaride de önemli gelişmeler sağlandı. Entegre edilen AESA radarı sayesinde yüksek durumsal farkındalık kazanan Bayraktar Kızılelma, zorlu görevleri başarıyla yerine getirebilecek kapasiteye ulaştı.
KISA PİSTLİ GEMİLERDE İNİŞ VE KALKIŞ KABİLİYETİ
Bayraktar Kızılelma'nın en dikkat çeken özelliklerinden biri de kısa pistli gemilere iniş ve kalkış yapabilme yeteneği.
Türkiye’nin inşa ettiği TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerde görev yapacak şekilde tasarlanan bu insansız savaş uçağı, denizaşırı görevlerde önemli bir rol üstlenebilecek. Bayraktar Kızılelma, bu kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim yaratacak bir platform olma yolunda ilerliyor.