Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, üretim prototipiyle bir uçuş testini daha başarıyla gerçekleştirdi. İlk prototiplerden edinilen tecrübelerle güçlendirilen Kızılelma, Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir kilometre taşı olmaya devam ediyor.
TESTLER PLANLANAN TAKVİME GÖRE DEVAM EDİYOR
Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kızılelma’nın geliştirilme süreci, öngörülen test takvimi doğrultusunda sürüyor. TC-ÖZB3 kuyruk numaralı üretim prototipi, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde bir uçuş testi daha başarıyla tamamladı.
YENİLİKLERLE DAHA GÜÇLÜ VE ÇEVİK
Bayraktar Kızılelma’nın üretim prototipi, ilk prototiplerden elde edilen deneyimler ışığında birçok önemli iyileştirme içeriyor. Yapısal düzenlemelerin yanı sıra aviyonik mimarisi geliştirildi ve yeni entegre edilen art yakıcılı motor alternatifi ile test uçuşu gerçekleştirildi. Güçlü motoruyla ses hızına yaklaşmayı hedefleyen Kızılelma, aerodinamik iyileştirmeler sayesinde yüksek hızlarda daha çevik manevra yapma yeteneği kazandı. Ayrıca, AESA radarı ile yüksek durumsal farkındalık sağlayarak en zorlu görevlerde üstün başarı sağlaması hedefleniyor.
DENİZAŞIRI GÖREVLER İÇİN KISA PİST YETENEĞİ
Bayraktar Kızılelma, kısa pistli gemilere iniş-kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında çığır açacak bir platform olarak geliştirildi. Türkiye'nin TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilerle uyumlu olarak tasarlanan Kızılelma, bu özelliği sayesinde denizaşırı operasyonlarda kritik görevler üstlenecek.