RAMAZAN AYI ÖNCESİ GIDA SEKTÖRÜ HAZIRLIKLARI
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda sektöründe hazırlıklar hız kazandı. Marketler, özellikle kırmızı et fiyatları konusunda çeşitli düzenlemelere giderken yetkililer, fahiş fiyat artışlarının önlenmesi adına önlemler alıyor. Bu kapsamda denetimlerin sıklaştırıldığı ve fiyat sabitleme uygulamalarının devreye alındığı açıklandı.
BAKANLIKLARDAN FAHİŞ FİYAT ÖNLEMLERİ
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan öncesi gıda sektöründeki fiyat artışlarını kontrol altına almak için gıda sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde, gıda enflasyonuna karşı çeşitli tedbirlerin devreye alınacağı duyuruldu.
KIRMIZI ET FİYATLARI SABİTLENDİ
İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği üyesi marketler, Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarını sabitleme kararı aldı. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, Et ve Süt Kurumu ile yapılan protokol kapsamında kıyma fiyatının kilogram başına 379 TL, kuşbaşı fiyatının ise 399 TL olarak belirlendiğini açıkladı.
FİYATLAR TÜM RAMAZAN BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK
Güzeldere, fiyat sabitleme uygulamasının Ramazan sonuna kadar devam edeceğini ve bu süreçte vatandaşların uygun fiyatlarla et ürünlerine ulaşabileceğini belirterek, İstanbul genelinde 66 üye market ve 2700 şube aracılığıyla ekonomik fiyatlarla ürünlerin sunulacağını vurguladı.
DİĞER ET ÜRÜNLERİNDE DE SABİT FİYAT
Değerli et kategorisindeki ürünlerde de fiyat sabitlemesi yapıldı. Buna göre tranç 459 TL, kontrfile ve biftek 649 TL, antrikot ve dana pirzola ise 699 TL olarak belirlendi. Güzeldere, bu düzenlemeyle vatandaşların bereketli Ramazan sofraları hazırlayabileceğini ifade etti ve tüm ülkeye hayırlı Ramazan dileklerini iletti.