DEPREM KÜLTÜRÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yaşanan felakette hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek, deprem kültürünün önemine dikkat çekti. Ardıç, "Depreme hazırlıklı olmak, gelecek nesillerimize bırakacağımız en büyük sorumluluktur" dedi.
"DEPREM KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK BİR MİRAS OLUŞTURUR"
Ardıç, deprem kültürünün bireysel ve toplumsal seviyede yerleşmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Depremlere karşı daha dirençli bir ülke olmak için toplumun tüm kesimlerinin bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan ASO Başkanı, "Deprem kültürünü geliştirmek, gelecek nesillerimize bırakacağımız çok değerli bir miras olacaktır" şeklinde konuştu.
DEPREMİN YIKICI ETKİSİNE KARŞI DERSLER ALMALIYIZ
Başkan Seyit Ardıç, 6 Şubat’ta yaşanan büyük felaketin, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha acı şekilde hatırlattığını ifade etti. Olası benzer felaketlerin etkisini azaltmak için geçmişteki hatalardan ders alınması gerektiğini vurgulayan Ardıç, "Hatalarımızdan ders alırsak, gücümüzün depreme yeteceğini biliyoruz" dedi.
DEPREME HAZIRLIK İÇİN ÇEŞİTLİ TEDBİRLER ALINMALI
Ardıç, deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin, depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Alınması gereken önlemlerin sadece inşaat ve mühendislikle sınırlı olmaması gerektiğini söyleyen Başkan, deprem kültürünün bireysel ve toplumsal seviyede yerleşmesi için eğitimlerin, farkındalık çalışmalarının ve yasal düzenlemelerin devreye girmesinin gerekliliğine dikkat çekti.
BİLİM VE TEKNOLOJİYLE DEPREME HAZIRLIK, GELECEK NESİLLERE SORUMLULUKTUR
Teknolojinin ve bilimin hızla geliştiği günümüzde deprem hazırlığının, çocuklar ve torunlar için güvenli bir gelecek yaratma sorumluluğu taşıdığını belirten Ardıç, "Depremle yaşamayı öğrenmek, gerekli tedbirleri almak, geleceğimizin güvenliğini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
ASO’NUN DEPREM SONRASI HIZLI HAREKETİ
6 Şubat depremlerinin ardından Ankara Sanayi Odası olarak hemen harekete geçtiklerini ifade eden Ardıç, ‘Deprem Afet Kriz Toplantısı’ düzenlediklerini söyledi. Deprem bölgesinde konteyner kent kurma amacıyla başlatılan kampanya sonucunda, ASO Üyelerinin bağışları ve fedakârlıklarıyla, Hatay’da 300 konteynerden oluşan 1.500 kişilik ASO Yaşam Merkezi kuruldu. Bu merkez, Hatay’daki ilk konteyner kent olarak faaliyete geçti.
DAYANIŞMA, ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEYİ SAĞLIYOR
Başkan Ardıç, 6 Şubat depremlerinin devlet ve milletin dayanışma içinde neler başarabileceğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Birlik ve beraberliğin, zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olduğuna dikkat çeken Ardıç, "Birlikte hareket ettiğimizde acılarımızı hafifletebiliriz" dedi.
TÜM AFETLERE KARŞI HAZIRLIK ŞART
ASO Başkanı, "En büyük temennim, deprem ve diğer tüm afetlere karşı ülke olarak en üst seviyede hazır olmamız ve bir daha böyle acıları yaşamamamızdır" ifadeleriyle, tüm afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı. Ardıç, "Unutulmamalıdır ki deprem değil, depreme hazırlıklı olmamak öldürür" diyerek sözlerini sonlandırdı.