Kahramanmaraş'ta hastaneyi pompalı tüfekle basan kadına 10 yıl hapis!

Kahramanmaraş'ta hastaneyi pompalı tüfekle basan 46 yaşındaki Birgül Gül, tutuklu yargılandığı davada daha ilk duruşmada 10 sene hapse çarptırıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Şubat 2025 11:22
GÜNCELLEME
16 Şubat 2025 11:38
Kahramanmaraş'ta hastaneyi pompalı tüfekle basan kadına 10 yıl hapis!
DHA
Kaynak DHA

Kahramanmaraş’ta hastaneyi pompalı tüfekle basan 46 yaşındaki Birgül Gül isimli kadın, tutuklu yargılandığı davanın daha ilk duruşmasında 'Tehdit, cebir ya da hile ile kişiyi hürriyetten yoksun kılma' suçundan 10 sene hapis cezasına çarptırıldı. Kahramanmaraş Tabip Odası'nın başkanı Lütfi Tiyekli, verilen cezanın örnek teşkil ettiğini belirtti.

HASTANEDE PANİK YARATTI

Olay, 5 Ekim 2024’te Necip Fazıl Şehir Hastanesine bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ek hizmet binasındaki acil servisinde meydana geldi. Birgül Gül, hastaneye girerek çantasında bomba olduğunu iddia etti ve 'Kalbimi durdurun' diyerek bağırdı. Yaşanan panik sırasında sağlık çalışanları masa ve sedyelerin altına saklanarak korunmaya çalıştı. Hastane güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen Birgül Gül, polis ekiplerine teslim edilerek tutuklandı.

İDDİANAMEDE NE YER ALDI?

Olay sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı ve hazırlanan iddianame ile saldırgan Birgül Gül hakkında 'Silahla tehdit' suçlamasıyla 5 sene kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Sağlık Bakanlığının da müdahil olduğu davanın  ilk duruşmasında, olayın mağduru 11 kişi ile taraf avukatları hazır bulundu. Birgül Gül, tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile mahkemeye bağlandı.

'ÖLMEM İÇİN BENİ VURMALARINI İSTEDİM'

Savunmasında psikolojik sorunlar yaşadığını belirten Birgül Gül, suçlamaları kabul ederek, “Hastanedekilere zarar verme niyetim yoktu. Amacım, güvenliğin ya da polislerin beni öldürmesiydi. Oğluma ait olan tüfeğin kuru sıkı olduğunu sanıyordum. Son iki yılda birçok yakınımı kaybettim ve bu bende büyük bir psikolojik çöküşe sebep oldu. Hastanede yaşananlar tamamen intihar girişimimle ilgiliydi.” ifadelerini kullandı.

MAĞDURLARDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Olayın mağdurlarından E.I., sanıkla tüfekle karşı karşıya geldiğini belirterek, “Bizi dışarı çıkmamamız konusunda tehdit etti. Elindeki çantayı sedyenin üzerine bırakarak içinde bomba olduğunu söyledi.” dedi. Mahkemede mağdurlardan 8 kişi şikayetçi olmadığını beyan etti.

HIZLI YARGILAMA VE AĞIR CEZA

Mahkeme savcısı, Birgül Gül’ün işlediği suçun sabit olduğunu belirterek, cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Hakim, sanık Birgül Gül'e 12 sene hapis cezası verdi ancak sabıkasız oluşu ve mahkeme sürecindeki tutumunu dikkate alarak cezasını 10 seneye indirdi. Mahkeme, Birgül Gül’ün tutukluluk durumunun devamına hükmetti.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARINI TEHDİT EDENLER CEZALANDIRILMALI'

Kahramanmaraş Tabip Odası'nın başkanlığını yürüten Doktor Lütfi Tiyekli, olayın daha büyük bir felakete yol açabileceğini belirterek, “Bu olay ucuz atlatıldı. Pompalı tüfek patlasaydı sağlık çalışanlarımız büyük zarar görebilirdi. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için verilen cezanın örnek teşkil etmesini istiyoruz.” dedi. Tiyekli, mahkemenin hızlı karar almasının önemli olduğunu vurgulayarak, sağlık kuruluşlarına yönelik saldırıların önlenmesi için caydırıcı cezaların gerekliliğine dikkat çekti. 

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa