Flaş gelişme: Maydonoz Döner'e FETÖ operasyonu! 353 gözaltı

FETÖ'ye yönelik "KISKAÇ-40" operasyonları kapsamında, aralarında "Maydonoz Döner" yemek zincirinin sahiplerinin de yer aldığı 353 kişi yakalandı.

AA
Kaynak AA-DHA
YAYINLAMA
21 Şubat 2025 12:31
GÜNCELLEME
21 Şubat 2025 13:18
Flaş gelişme: Maydonoz Döner'e FETÖ operasyonu! 353 gözaltı
AA
Kaynak AA-DHA

FETÖ OPERASYONUNDA 353 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) soruşturması kapsamında, aralarında "Maydonoz Döner" adlı yemek şirketinin sahiplerinin de bulunduğu 353 kişi gözaltına alındı. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. Bakan Yerlikaya, "Kıskaç-40" adı verilen operasyonlarla, FETÖ’ye (Fetullahçı Terör Örgütü) yönelik başlatılan geniş çaplı soruşturmanın detaylarını paylaştı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR 31 İLDE GERÇEKLEŞTİ

Yerlikaya, Antalya merkezli olarak 31 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kıskaç-40" operasyonları sonucunda 353 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bu operasyonlar, FETÖ’nün (Fetullahçı Terör Örgütü) güncel yapılanmasına ve örgüte finansman sağlama faaliyetlerine yönelik gerçekleştirilen kapsamlı bir çalışma olarak dikkat çekiyor. Operasyona, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu), MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ve diğer güvenlik birimlerinin de desteği sağlandı.

DÖNER ZİNCİRİ ÜZERİNDEN FİNANSMAN SAĞLANMIŞ

Operasyonun odak noktalarından biri olan döner restoran zincirinin franchise (isim hakkı) usulü ile işletildiği ve FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) ile bağlantılı şahıslara bedel karşılığında gayri resmî ortaklıklar sunulduğu tespit edildi. Şirketin, örgüt referansı olmadan ortaklık girişine izin vermediği, bu sistemin RTB "Referans Temelli Büyüme" olarak adlandırıldığı öğrenildi. Bu ortaklıklar, resmî belgeler yerine örgütsel güvene dayandırıldı.

ÖRGÜTÜN HİMMET ALIMI VE PARA TRANSFERİ AĞI

Operasyonun devamında yapılan incelemelerde, şirket şubelerinin, örgüt üyelerine istihdam ve para sağlamak amacıyla kullanıldığı, bu şubelerden "himmet" adı altında para toplandığı belirlendi. Ayrıca, şirketin, yurt dışında yeni bayilikler vererek, para transferini kolaylaştırdığı ve bu şekilde yurt dışına fon aktarımını sağladığı ortaya çıktı. MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, şirketin finansman sağlamak amacıyla yurt dışındaki şahısları ve işlem kaydı bulunmayan kişileri kullandığı, bu paraların ise "ürün satın alımı" olarak faturalandırıldığı belirlendi.

ÖRGÜTLE BAĞLANTILI ŞAHISLARIN BAYİLERDE TOPLANTILAR YAPTIĞI TESPİT EDİLDİ

Soruşturma sürecinde, aralarında aranma kaydı bulunan ve örgütle bağlantılı şahısların, döner zincirindeki bayilerde örgütsel toplantılar yaptığı tespit edildi. Ayrıca, şirketin ortaklığından ayrılmak isteyen şahıslara yönelik yapılan baskılarda, "şirketin manevi boyuta sahip olduğunun" ve "örgüte destek sunmak üzere kurulduğunun" ifade edildiği belirlendi. Bu kişi ve kişilerle yapılan konuşmalarda, şirketin faaliyetlerinin, "örgüt üyelerine para gönderme" ve "örgüte bağlılıklarını artırma" görevlerini de içerdiği söylendiği tespit edildi.

SAVCILIK SORUŞTURMALARI DEVAM EDİYOR

Bu tespitler sonrası, haklarında soruşturma başlatılan kişiler ve şirket ile ilgili yasal işlemler hızla devam ediyor. FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) finansal yapılanmasına yönelik çalışmaların genişletilerek sürdürüleceği bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa