MADEN İŞÇİLERİ RAMAZAN'IN İLK SAHURUNU YER ALTINDA YAPTI
Zonguldak'ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında, tahtadan ve tahkimat malzemelerinden hazırladıkları sofrada yaptı. İşçiler, evlerinden getirdikleri yiyecekleri paylaşarak sahur yaptıktan sonra mesailerine devam etti.
KÖMÜR OCAĞINDA SAHUR SOFRASI
Kentin en önemli geçim kaynaklarından biri olan taş kömürü üretimi, günün her saati 3 vardiya şeklinde devam ediyor. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında çalışan işçiler, sahur vaktinde kazma ve kürekleri bırakıp yerin 120 metre altında sofralarını kurdu. Evden getirdikleri yiyecekleri paylaşan işçiler, birlikte dua ederek sahur yaptı.
MADENCİLERİN SAHUR MENÜSÜ
16 yıllık maden işçisi Turan Açıkgöz, sahur sofralarında sıcak yemek bulunmadığını belirterek, "Madende herkes elindekini paylaşır, soframıza koyarız. Isıtma imkânımız olmadığı için sulu yemek yok ama domatesimiz, soğanımız, dolmamız, zeytinimiz, peynirimiz var. Ramazan’ın bereketi olarak köfte, poğaça getiren arkadaşlarımız da oldu. Önemli olan bu ortamı hep birlikte yaşamak. Burada kardeş gibi çalışıyoruz." dedi.
YER ALTINDA 30 YILLIK SAHUR GELENEĞİ
Yaklaşık 35 yıldır madende çalışan Cemal Altun ise sahurlarını uzun yıllardır ailesinden uzakta geçirdiğini ifade etti. "Yer altında domatesin, soğanın, zeytinin tadı bir başka. İşimizi kazasız belasız tamamlayıp ailemizin yanına dönmek en büyük dileğimiz. Madencilik, Zonguldak’ın kaderi. Burada ekmeğimizi alın terimizle kazanıyoruz ve bu işin bereketine inanıyoruz." diye konuştu.